από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- ½ κιλό μανιτάρια τα κλασσικά άλλα να
είναι μεγαλούτσικα
- 1 εβαπορέ
- 2 κ. σ. κορνφλάουρ
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- ελαιόλαδο με βούτυρο αγελάδας για το τηγάνι
- τσίπουρο ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ..
- εστραγκόν
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το
κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι
να χάσουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με λίγο
με τσίπουρο.
Προσθέτουμε
αλατοπίπερο και εστραγκόν,
Σε σιγανή φωτιά βάζουμε λίγο εβαπορέ να βράσει.
Σε μία κούπα έχουμε λιώσει το κορνφλάουρ με το εβαπορέ.
Πάντα σε σιγανή φωτιά το ρίχνουμε μέσα.
Μόλις πήξει..που γίνετε αμέσως το τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Το σερβίρουμε με
ρύζι μπονέ βρασμένο με 2 κ. σ.βούτυρο αγελάδας.
Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου