Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


από συνταγή της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ  ΒΑΝΙΩΤΗ που εκτελέστηκε από την  Ευαγγελια Βανιωτη

Υλικά
- 1 φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλια σούπας ούζο τσίπουρο η κονιάκ
- αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση
Χτυπάμε τουλάχιστον για 10 λεπτά το βούτυρο μόνο του που το είχαμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε και ψήνουμε στους 160 0   για 20 λεπτά το πολύ.
Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν.

Σημ : μπορούμε να αντικαταστήσουμε την άχνη με γλάσο πορτοκαλιού!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου