Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΥΦΛΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ


από την Giota Haropoulou

Υλικα
- 200 γρ ρύζι μπασμάτι
- 2 κρεμμύδια
- 2 φέτες μπέικον
- 50 γρ βούτυρο
- 1 κιλό μπρόκολο
- 3 καρότα
- 150 γρ τυρί κρέμα
- τυριά διάφορα
- 600 γρ γάλα
- 50 γρ Βιτάμ
- 50 γρ αλεύρι
½   φλ ψωμί μπαγιάτικο στο μουλτι
½  φλ σκληρό τυρί π.χ. παρμεζάνα

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε βούτυρο τα κρεμμύδια το μπέικον και το ρύζι και το κάνουμε πιλάφι.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ρύζι
Μετά το μπρόκολο , το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
Τρίβουμε από πάνω το  καρότο
Σε  μια κατσαρόλα σοτάρουμε το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα
και όταν πήξει βάζουμε το τυρί κρέμα και τα κίτρινα τυριά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το  πιπέρι,  αλάτι και το μοσχοκάρυδο
ρίχνουμε τη κρέμα στο ταψί και από πάνω το ψωμί τριμμένο και τη παρμεζάνα
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 200 0


Λουκούμι!!!

Σημ, : μπορούμε να βάλουμε και μισό μισό με κουνουπίδι και μπρόκολο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου