Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ




από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες φρέσκες 
- 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
- 1 συσκευασία ντομάτας σε κομμάτια
- 250  γρ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 πιπεριές κόκκινες 
- λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
- αλάτι πιπέρι
- 1 κ/γ ζάχαρη
- 1 μικρό λεμόνι τον χυμό
- λίγο βασιλικό αποξηραμένο
- 1 κύβο λαχανικών
- λίγο φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε και σοτάρουμε και τις πιπεριές αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.


Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε και αυτά σβήνουμε με τσίπουρο η με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και αφού εξατμιστεί βάζουμε τον χυμό ντομάτας και τον κύβο λαχανικών. αφού πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο βασιλικό αποξηραμένο. 
 Ελέγχουμε μετά από λίγο αν χρειάζεται η σάλτσα αλάτι και συμπληρώνουμε. 
Το ίδιο κάνουμε και για το μαύρο πιπέρι, επίσης αν χρειαστεί θα ρίξετε και λίγο ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά θα είναι έτοιμη όταν μείνει με το λάδι της, μόλις είναι έτοιμη συμπληρώνουμε μέσα λίγο φρέσκο βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.


Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τις αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο βασιλικό για άρωμα και τις σβήνουμε με τσίπουρο η ούζο η λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και το αφήνουμε λίγο και αυτό να εξατμιστεί.
Μόλις είναι έτοιμες τις ρίχνουμε αμέσως μέσα στην σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν.


Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα την ποσότητα των ζυμαρικών που θέλουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσεκτικά και τα αφήνουμε λίγο όλα μαζί να ξεκουραστούν.
Προσοχή
Οι γαρίδες δεν χρειάζεται να βράσουν για πολλά λεπτά διότι θα σας ξεραθούν!! 
1 με 2 λεπτά η κάθε πλευρά όταν τις βάζετε είναι κόκκινες μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν άσπρες είναι έτοιμες!!!
Την γαρίδα την θωρακίζουμε καλά και μετά είναι έτοιμη!! τραγανή από απέξω και ζουμερή από μέσα. 
Αν πάρετε γαρίδες μεγάλες με κεφάλι δεν το πετάτε!! 
Τα κεφάλια έχουν όλη τη ουσία τα βάζουμε μαζί με την σάλτσα να βράσουν και μετά τα αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα θωρακισμένα σώματα.

8 σχόλια:

  1. Ο χρήστης Chef Alexios Nikoloutsopoulos έχει έμπνευση.
    Χθες στις 4:43 π.μ. · Μαρούσι ·
    ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Η ΓΝΗΣΙΑ
    Λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων έχω αρκετό καιρό να δημοσιεύσω κάποια νέα συνταγή και να φτιάξω κάποιο νέο βίντεο βλέπετε προηγείται πάντα η δουλειά!!!!
    Στην προηγούμενη μου δημοσίευση σας είχα δείξει Γαριδομακαροναδα με κατεψυγμένες καθαρισμένες γαρίδες από το σούπερ μάρκετ.
    Και γράφω στον τίτλο η γνήσια διότι εδώ έχουμε φρέσκες γαρίδες οι οποίες έχουν και κεφάλι το οποίο ποτέ δεν το πετάμε αλλά το ρίχνουμε στην σάλτσα που θα κάνουμε γιατί αυτό θα μας δώσει αυτό που χρειαζόμαστε δηλαδή μια γευστικότατη θαλασσινή και υγιεινή σάλτσα.
    Σε λίγο καιρό θα έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι! και η γαρίδα θα πρωταγωνιστή σε πολλά λαχταριστά πιάτα και παραλλαγές ένας εξωτικός μεζές.
    Πως καθαρίζουμε τις γαρίδες
    Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι, κρατάμε τη γαρίδα και με το άλλο τραβάμε και αφαιρούμε το κέλυφος.
    Χαράζουμε τη γαρίδα στη ράχη με ένα μικρό μαχαίρι για να αφαιρέσουμε το μικρό έντερο που έχει και το ανασηκώνουμε. Τραβάμε σιγά το έντερο μέχρι να βγει τελείως και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, σε όλες τις γαρίδες.
    Αυτό το κάνουμε διότι δεν είναι ωραίο να υπάρχει αυτό το μικρό έντερο διότι εκεί έχει διάφορες ακαθαρσίες μπορεί μέχρι και άμμο.
    Προσοχή
    Οι γαρίδες δεν χρειάζεται να βράσουν για πολλά λεπτά διότι θα σας ξεραθούν!! Ένα με 2 λεπτά η κάθε πλευρά όταν τις βάζετε είναι κόκκινες μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν άσπρες είναι έτοιμες!!!Την γαρίδα την θωρακίζουμε καλά και μετά είναι έτοιμη!! τραγανή από απέξω και ζουμερή από μέσα. Αν πάρετε γαρίδες μεγάλες με κεφάλι δεν το πετάτε!! Τα κεφάλια έχουν όλη τη ουσία τα βάζουμε μαζί με την σάλτσα να βράσουν και μετά τα αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα θωρακισμένα σώματα.
    Υλικά
    1 Κιλό γαρίδες Φρέσκες
    1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
    1 συσκευασία ντομάτας σε κομμάτια
    250 ελαιόλαδο
    3 κρεμμύδια μέτρια
    5 σκελίδες σκόρδο
    3 πιπεριές κόκκινες
    Λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
    Αλάτι πιπέρι
    1κ/γ ζαχαρι
    1 μικρό λεμόνι τον χυμό
    Λίγο βασιλικό αποξηραμένο
    1 κύβο λαχανικών
    Λίγο φρέσκο βούτυρο
    Εκτέλεση συνταγής
    Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
    Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε και σοτάρουμε και τις πιπεριές αλατο πιπερώνουμε και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
    Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε και αυτά σβήνουμε με τσίπουρο η με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από μισό λεμόνι και αφού εξατμιστεί βάζουμε τον χυμό ντομάτας και τον κύβο λαχανικών. αφού πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο βασιλικό αποξηραμένο.
    Ελέγχουμε μετά από λίγο αν χρειάζεται η σάλτσα αλάτι και συμπληρώνουμε. Το ίδιο κάνουμε και για το μαύρο πιπέρι, επίσης αν χρειαστεί θα ρίξετε και λίγο ζεστό νερό.
    Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-12 λεπτά θα είναι έτοιμη όταν μείνει με το λάδι της, μόλις είναι έτοιμη συμπληρώνουμε μέσα λίγο φρέσκο βούτυρο για να δέσει η σάλτσα.
    Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τις αλατο πιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο βασιλικό για άρωμα και τις σβήνουμε με τσίπουρο η ούζο η λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και το αφήνουμε λίγο και αυτό να εξατμιστεί.
    Μόλις είναι έτοιμες τις ρίχνουμε αμέσως μέσα στην σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν.
    Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα την ποσότητα των ζυμαρικών που θέλουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσεκτικά και τα αφήνουμε λίγο όλα μαζί να ξεκουραστούν.
    Σερβίρουμε στο πιάτο μας συνοδεία ενός λευκού κρασιού.
    Καλή επιτυχία.
    Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/ H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΩ.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα.Μολις τωρα ειδα το μηνυμα σας.και φυσικα μενω αφωνος.Οπως θα ειδατε στην ιστοσελιδα μας ανεβαζουμε αυτα που εμεις μαγειρευουμε και οχι να αντιγραφουμε κατα λεξη συνταγες αλλων..Θα διαπιστωσατε φανταζομαι οτι χρησιμοποιουμε παντα το ονομα του δημιουργου.
      Σαφως και θα διορθωθει το ονομα του δημιουργου η ακομα και να κατεβασουμε την συνταγη απο την ιστοσελιδα μας.πειτε μου τι ακριβως θελετε.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί διαχειριστές!!! Δεν έχω πρόβλημα με την ωραία σελίδα σας!!! Αφήστε την συνταγή και της φωτογραφίες όπως είναι με το όνομα μου!!!! Σας ευχαριστώ πολύ!!!! Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι είναι πολύ λυπηρό να σου αντιγράφουν την συνταγή και τις φωτογραφίες!!! Και συγκεκριμένα η εν λόγο κυρία να την παρουσιάζει για δική της δουλειά!!
      Σας ευχαριστώ και πάλι!!!!

      Διαγραφή
  3. https://youtu.be/2GeXkmp3S3I
    http://chefalexios.blogspot.gr/search/label/%CE%93%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%91%CE%94%CE%91%20%CE%97%20%CE%93%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%99%CE%91

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παρακαλέσω τους διαχειριστές να διορθώσουν και να βάλουν το όνομα μου στην συνταγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι πολύ που βλέπω συνταγή στην ιστοσελίδα σας η οποία είναι δική μου και η εν λόγο κυρία την ανέβασε χωρίς την άδεια μου δείχνοντας ότι είναι δική της λίγο σεβασμός δεν βλάπτει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως θα ειδατε ηδη η συνταγη ελαβε το ονομα του δημιουργου.και παλι συγνωμη..

      Διαγραφή