Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΨΑΡΙ ΨΗΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


από τον Karas Kleo

Υλικά 
- 1 ψάρι 
- 1 φύλλο σφολιάτας
- αλάτι χοντρό
- άνηθος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Απλώνουμε την σφολιάτα στο ταψί.
Βάζουμε χοντρό αλάτι στο ψάρι και γεμίζουμε την κοιλιά του με τα μυρωδικά μας.



Σφραγίζουμε καλά την σφολιάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. 
Καλή μας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου