Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΕΡΑΜΟΥΤΣΙΟΥ



από την Κατερίνα Αλεξάκη

Υλικά

- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 4 κουταλιές νερό
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια σουσάμικαβουρντισμένο
- 1 φλιτζάνι διάφορους σπόρους (αμύγδαλα φουντούκια κλπ)





Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό το μέλι για 5 με 8 λεπτά και προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Καβουρντίζουμε το σουσάμι και τους σπόρους.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Το απλώνουμε σε λαδόκολλα με μια σπάτουλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε σε κομμάτια.

 Παρατηρήσεις

Μπορούμε να βάλουμε μέσα σταφίδες γκότζιμπέρυ και ότι άλλα αποξηραμένα φρούτα θέλουμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου