Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- κουκιά
- αρακάς
- αγγινάρες
- άνιθος ψιλοκομμένος
- μάραθος ψιλοκομμένος
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι




Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια τον άνιθο και τον μάραθο.
Καθαρίζουμε τα κουκιά και τις αγγινάρες.
Σωτάρουμε τα λαχανικά μας (φυσικά προαιρετικά) και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε το νερό και το βάζουμε στο φούρνο.
Όταν το φαγητό μείνει με το λαδάκι του τότε είναι έτοιμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου