από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- 2 κιλά αλεύρι σταρένιο
- 150 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- αλάτι
- λάδι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα έως ότου το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει.
Σε αυτή την φάση προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά το αλεύρι με τον χυλό προσθέτοντας νερό χλιαρό σταδιακά.
Πρέπει να πάρει όλο το αλεύρι και η ζύμη να γίνει μαλακιά και εύπλαστη.
Βάζουμε την ζύμη στο ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Το στολίζουμε με διάφορα σχέδια από ζυμάρι.
Αν θέλουμε το αλείφουμε με νερό και το πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου