Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΕΒΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κούπα βρώμη
- 1/2 κούπα λάδι (χρησιμοποίησα ηλιέλαιο)
- 1/3 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές στέβια
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- καρύδια ψιλοκομμένα





Εκτέλεση

Σε μπόλ βάζουμε το αλεύρι την βρώμη και την στέβια.
Με ένα κουτάλι τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το λάδι τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα τα καρύδια μαζί με το μπέκιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά.



Τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα μισάωρο για να σφίξει η ζύμη.
Πλάθουμε τα μπισκότα σε μικρές μπαλίτσες και τα ακουμπάμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα πλαταίνουμε με το χέρι μας.



Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ένα 10 με 15 λεπτά..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου