Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

ΣΠΑΝΑΚΟΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  ½ κιλό σπανάκι
- 5 αυγά
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 1 χούφτα ελιές
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα σπανάκια. Τα ζεματίζουμε λίγο και τα σουρώνουμε.


Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, τις ελιές και τα κρεμμύδια. Μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τα σπανάκια.

Τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά και παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια.


Μόλις φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.

Από πάνω προσθέτουμε το μισό ξύσμα και πιπέρι.


Γυρίζουμε την ομελέτα μας σε ένα πιάτο και την ξαναβάζουμε στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Βάζουμε και το υπόλοιπο ξύσμα και μπόλικο πιπέρι. 
Μόλις κοκκινίσει και απ αυτήν την πλευρά σερβίρουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια.


Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου