Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ


σε συνταγή από την Κατερίνα Θεοδώρου

Υλικά
- σπανάκια
- φρέσκο  κόλιανδρο
- δυόσμος
- πράσινα κρεμμυδάκια
- φέτα
- σουσάμι
- αλάτι
- λάδι
- 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 seven up
- λάδι
- νερό αν χρειαστεί
Εκτέλεση
Πλένουμε και τεμαχίζουμε όλα τα χορταρικά μας. Τα ζυμώνουμε  με λίγο αλάτι για να μαραθούν.
Προσθέτουμε την φέτα, λίγο λάδι και σουσάμι.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το seven up, και λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας  πολύ πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νεράκι.
Σμίγουμε τον χυλό με τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180- 200 0
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Καλή μας όρεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου