από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- λουκάνικο χωριάτικο...
-πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες
- ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- τυρί κίτρινο που λιώνει
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε πολύ λεπτές φέτες.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μόλις τσιγαριστούν τις πιπεριές την ντομάτα και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους αφού προσθέσουμε λίγο πιπέρι.
Μόλις κρυώσει κάπως προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το φύλλο.
Το λαδώνουμε και προσθέτουμε το επόμενο φύλλο.
Ρίχνουμε τα υλικά μας και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα αφού φυσικά τα λαδώσουμε ένα ένα.
Την κόβουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Την ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φύλλο μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου