Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- λουκάνικο χωριάτικο...
-πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε φέτες
- ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- τυρί κίτρινο που λιώνει
- πιπέρι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λάδι
- φύλλο κρούστας




Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα σε πολύ λεπτές φέτες.
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα και μόλις τσιγαριστούν τις πιπεριές την ντομάτα και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους αφού προσθέσουμε λίγο πιπέρι.


Μόλις κρυώσει κάπως προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το φύλλο.
Το λαδώνουμε και προσθέτουμε το επόμενο φύλλο.
Ρίχνουμε τα υλικά μας και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα αφού φυσικά τα λαδώσουμε ένα ένα.


Την κόβουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι και την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Την ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε κλασικό φύλλο μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου