Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΤΥΡΙ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 15 κολοκυθοανθοί
- 1 κουτάκι μπύρα
- δύοσμος ψιλοκομμένος
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά η καυτερή
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λάδι για το τηγάνισμα
- μπαστουνάκια απο σκληρό τυρί


 Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς.
Τους στραγγίζουμε και αφαιρούμε τον κίτρινο στημονα.


Κανουμε με τα υλικά μας ένα χυλό πηχτό και τον αφήνουμε στο ψυγειο για μισή ώρα.
Βάζουμε σε κάθε ανθό από ένα κομμάτι σκληρό τυρί.και κλεινουμε τον ανθό γυρίζοντας προς τα μέσα τα πέταλα.
Βουτάμε τον κάθε ανθό μέσα στον χυλό και υους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .
Τους αφήνουμε σε χαρτί απορροφητικο να στραγγίξουν
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φέτα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου