Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΦΑΚΟΡΥΖΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κούπα φακές
- 1 φλιτ του καφέ ρύζι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
 - πιπέρι
- λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια

- 1-2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές να μισοβράσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το αλατοπίπερο και την πάπρικα. 
Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στις φακές. 
Ρίχνουμε και το ρύζι, το ανάλογο νερό και βράζουμε το φαγητό. 
Στύβουμε και τα λεμόνια και......


καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου