Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε ροδέλες
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
- ρίγανη
- κρασί ένα κρασοπότηρο
- μισό κουταλάκι αλεύρι





Εκτέλεση

Κόβουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.


Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε και αυτά.



Τα σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να γίνουν τα λαχανικά.
Όταν έχει γίνει.τότε διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο κρασί και πήζουμε την σάλτσα του φαγητού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου