από την Kiki George Minoraft
Υλικά
- μπισκότα Πτι Μπέρ
- ζελέ κεράσι
- κρέμα ζαχαροπλαστικής
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 4 κρόκοι αυγών
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-2 βανίλιες
- 1 κούπα σαντιγί προεραιτικά
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα και την βανίλια να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.΄
Για να γίνει πιο αφράτη η κρέμα αφού κρυώσει προσθέτουμε μια κούπα σαντιγί.
Τοποθετούμε σε βαθύ τάπερ τα μπισκότα.
Προσθέτουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ξαναβάζουμε μπισκότα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ κεράσι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν η αρχίζει να πήζει το ζελέ στο στρώνουμε πάνω από το μπισκοτογλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου