Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- μπισκότα Πτι Μπέρ
- ζελέ κεράσι
- κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

- 4 κρόκοι αυγών
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1-2 βανίλιες
- 1 κούπα σαντιγί προεραιτικά




Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το γάλα και την βανίλια να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα.΄
Για να γίνει πιο αφράτη η κρέμα αφού κρυώσει προσθέτουμε μια κούπα σαντιγί.
Τοποθετούμε σε βαθύ τάπερ τα μπισκότα.
Προσθέτουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ξαναβάζουμε μπισκότα και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ κεράσι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν η αρχίζει να πήζει το ζελέ στο στρώνουμε πάνω από το μπισκοτογλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου