Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- λεπτές φέτες ζαμπόν όσες χρειαστούν για να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού
- τυρί με λίγα λιπαρά όσο χρειάζεται
- 1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- γάλα εβαπορέ
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος




Εκτέλεση

Κόβουμε  τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε.
Τις αφήνουμε κανένα μισάωρο και τις ξεπλένουμε.
Τις στραγγίζουμε καλά.
Τις λαδώνουμε και τις βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν ελαφρώς.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε μια στρώση από μελιτζάνες.
Τοποθετούμε από πάνω μια στρώση ζαμπόν και μια στρώση τυρί.


Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το εβαπορέ και περιχύνουμε το φαγητό.
Το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι να κατέβει η κρέμα γάλακτος μέχρι κάτω.


Το ψήνουμε για ένα τέταρτο ξεσκέπαστο και μετά το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για 45 λεπτά στους 190 βαθμούς






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου