από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- λεπτές φέτες ζαμπόν όσες χρειαστούν για να καλύψουν την επιφάνεια του ταψιού
- τυρί με λίγα λιπαρά όσο χρειάζεται
- 1 κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- γάλα εβαπορέ
- λάδι
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε.
Τις αφήνουμε κανένα μισάωρο και τις ξεπλένουμε.
Τις στραγγίζουμε καλά.
Τις λαδώνουμε και τις βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν ελαφρώς.
Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε μια στρώση από μελιτζάνες.
Τοποθετούμε από πάνω μια στρώση ζαμπόν και μια στρώση τυρί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το εβαπορέ και περιχύνουμε το φαγητό.
Το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το τρυπάμε με ένα μαχαίρι να κατέβει η κρέμα γάλακτος μέχρι κάτω.
Το ψήνουμε για ένα τέταρτο ξεσκέπαστο και μετά το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε για 45 λεπτά στους 190 βαθμούς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου