Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ





από τον Panagaris Thanasis

Υλικά

- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κιλό μελιτζάνες κατα προτιμηση τσακώνικιες
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 με 1 και 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι
- 1 ξύλο κανέλας
- ένα κρεμμύδι μεγάλο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι μπαχάρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο 





Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτσάνες και τις τηγανίζουμε. 


Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 η 1&1/2 κούπα ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού ώστε να κοκκινίσουν από όλες τις πλευρές τους.



Στη  συνεχεία ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα λίτρο ζεστό νερό ,και αφήνομε να βράσει σε χαμηλή φωτιά .
Ρίχνουμε στη  συνέχεια  μέσα την ντομάτα αλεσμένη στο blender αφού την ξεφλουδίσουμε και βγάλουμε τα σποράκια.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα το μπαχάρι την κανέλα, μισό κουταλάκι Μπουκοβο και το κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο ,δεν το κόβουμε.


Αφού κοντεύει να βράσει το κρέας σουρώνουμε το ζουμί της κατσαρόλας και πετάμε όλα τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι..
Τελος στρώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το κρέας και γύρω και απάνω τις τηγανισμένες μελιτζάνες, προσθέτουμε τον σουρωμένο ζωμό.
Βαζουμε το αλατι ,και προσθέτουμε(ρίχνουμε απάνω , χωρίς να ανακατεψουμε) το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να μεινει με την σάλτσα του.
Θέλει προσοχή να μην κολησει στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου