από τον Panagaris Thanasis
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 κιλό μελιτζάνες κατα προτιμηση τσακώνικιες
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 με 1 και 1/2 κούπα λάδι
- αλάτι
- 1 ξύλο κανέλας
- ένα κρεμμύδι μεγάλο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι μπαχάρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτσάνες και τις τηγανίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 η 1&1/2 κούπα ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού ώστε να κοκκινίσουν από όλες τις πλευρές τους.
Στη συνεχεία ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα λίτρο ζεστό νερό ,και αφήνομε να βράσει σε χαμηλή φωτιά .
Ρίχνουμε στη συνέχεια μέσα την ντομάτα αλεσμένη στο blender αφού την ξεφλουδίσουμε και βγάλουμε τα σποράκια.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα γαρίφαλα το μπαχάρι την κανέλα, μισό κουταλάκι Μπουκοβο και το κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο ,δεν το κόβουμε.
Αφού κοντεύει να βράσει το κρέας σουρώνουμε το ζουμί της κατσαρόλας και πετάμε όλα τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι..
Τελος στρώνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το κρέας και γύρω και απάνω τις τηγανισμένες μελιτζάνες, προσθέτουμε τον σουρωμένο ζωμό.
Βαζουμε το αλατι ,και προσθέτουμε(ρίχνουμε απάνω , χωρίς να ανακατεψουμε) το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να μεινει με την σάλτσα του.
Θέλει προσοχή να μην κολησει στην κατσαρόλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου