Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΠΕΝΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από Σταμάτης Τριφύλλης

Υλικά

- 1/2 κιλό πένες τετράγωνες
- 1/2 κιλό λαχανικά ανάμικτα
- 2 κρέμες γάλακτος με χαμηλά  λιπαρά
- πιπέρι
- αλάτι
- 1/2 κιλό γκούντα



Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες.
Βράζουμε τα ανάμικτα λαχανικά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πένες και προσθέτουμε τα λαχανικά.



Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας τα αλατοπιπερώνουμε .
Προσθέτουμε το τυρί και περιχύνουμε με τις κρέμες γάλακτος.
Ψήνουμε το φαγητό μας στον αέρα με αντιστάσεις από κάτω για  35 με 40 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου