από Σταμάτης Τριφύλλης
Υλικά
- μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
- κάρυ γλυκό η κουρκουμά
- σκόνη μουστάρδας
- 1 κονσέρβα ανανά
- μηλόξυδο
- 3 κουταλιές μέλι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το κάρυ.
Βάζουμε τόσο ώστε να πάρει ένα κίτρινο χρώμα αλλά και γεύση που επιθυμούμε.
Προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι.
Στο μίξερ λιώνουμε 3 φέτες ανανά μαζί με 2- 3 κουταλιές από το σιρόπι του.
Προσθέτουμε σιγά σιγά στην μαγιονέζα τον λιωμένο ανανά ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά.
Μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο σε μπόλ για περίπου μια βδομάδα.
Παρατηρήσεις
1. Μιλάμε για γλυκό κάρυ διότι αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι μείγμα μπαχαρικών οπότε βγαίνει διαφορετική γεύση.
2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σνίτσελ κοτόπουλου, χοιρινό ,σάντουιτς.
3. Αν δεν βρούμε γλυκό κάρυ μπορούμε να βάλουμε κουρκουμά με σκόνη μουστάρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου