Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΜΕ ΑΝΑΝΑ



από Σταμάτης Τριφύλλης

Υλικά

- μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
-  κάρυ γλυκό η κουρκουμά
- σκόνη μουστάρδας
- 1 κονσέρβα ανανά
- μηλόξυδο
- 3 κουταλιές  μέλι



Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με το κάρυ.
Βάζουμε τόσο ώστε να πάρει ένα κίτρινο χρώμα αλλά και γεύση που επιθυμούμε.
Προσθέτουμε το ξύδι και το μέλι.
Στο μίξερ λιώνουμε 3 φέτες ανανά μαζί με 2- 3 κουταλιές από το σιρόπι του.
Προσθέτουμε σιγά σιγά στην μαγιονέζα τον λιωμένο ανανά ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά.
Μπορούμε να την διατηρήσουμε στο ψυγείο σε μπόλ για περίπου μια βδομάδα.

Παρατηρήσεις

1. Μιλάμε για γλυκό κάρυ διότι αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι μείγμα μπαχαρικών οπότε βγαίνει διαφορετική γεύση.
2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σνίτσελ κοτόπουλου, χοιρινό ,σάντουιτς.
3. Αν δεν βρούμε γλυκό κάρυ μπορούμε να βάλουμε κουρκουμά με σκόνη μουστάρδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου