Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ



από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- πατάτες
- τυρί μοτσαρέλα η γκούντα σε φέτες
- ζαμπόν η γαλοπούλα η καπνιστη μπριζόλα η μπέικον (2 είδη χρησιμοποιούμε)
- γάλα 600 με 700 γραμμάρια
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- ποικιλία τυριών για την επιφάνεια του φαγητού




Εκτέλεση


Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Τις αλατοπιπερώνουμε.
Κάνουμε μία στρώση σε όλο το ταψάκι .
Ψιλοκόβουμε τα αλλαντικά στο μούλτι να γίνουν σαν κιμάς ή αλλιώς σε φέτες. Στην συγκεκριμένη συνταγή είναι σε μούλτι .
Κάνουμε μία στρώση επάνω από τις πατάτες.
Από πάνω καλύπτουμε με το τυρί μοτσαρέλα ή το γκούντα σε φέτες. 

Ξανά το ίδιο,πατάτες -ζαμπόν- τυρί.
Τέλος πατάτες.

Ότι περίσσεψε από τα αλλαντικά και το τριμμένο μιξ τυριών το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά μέσα στο γάλα και περιχύνουμε όλο το υλικό πάνω από το τυρί.
Έτοιμο για φούρνισμα.
Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσει και να ψηθούν οι πατάτες . 

 στους 180 βαθμούς. 

Παρατηρήσεις

- Η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού.
- Αλάτι  βάζουμε  πολύ λίγο μόνο στην πρώτη στρώση πατάτας γιατί είδη τα υλικά έχουν από μόνα τους αλάτι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου