από την Vassilikh Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ψαχνο σε χοντρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 και 1/2 χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα δάφνη
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
- 600 ml ζωμό από κοτόπουλο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρέας στο λαδι αφού το σστεγνώσουμε καλά και το αφήνουμε να ροδίσει σε δυνατή φωτιά.
Το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με το μπούκοβο και την δάφνη σε σιγανή φωτιά να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε το κρέας το ζωμό τα σκόρδα το λεμόνι καθύς και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει 2 ώρες σςε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και την ρίγανη.
Περνάμε την σάλτσα στο μπλέντερ οπότε δεν χρειάζεται καν να την πήξουμε με κόρν φλάουρ.
Το σερβίρουμε με κοφτό μακαρονάκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου