Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΟΡΙΓΑΝΑΤΟ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό μοσχάρι ψαχνο σε χοντρά κομμάτια
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 και 1/2 χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα δάφνη
- 1/2 κουταλάκι μπούκοβο
- 2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη
- 600 ml ζωμό από κοτόπουλο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


 
Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρέας στο λαδι αφού το σστεγνώσουμε καλά και το αφήνουμε να ροδίσει σε δυνατή φωτιά.
Το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μαζί με το μπούκοβο και την δάφνη σε σιγανή φωτιά να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε το κρέας το ζωμό τα σκόρδα το λεμόνι καθύς και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει 2 ώρες σςε χαμηλή φωτιά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και την ρίγανη.
Περνάμε την σάλτσα στο μπλέντερ οπότε δεν χρειάζεται καν να την πήξουμε με κόρν φλάουρ.
Το σερβίρουμε με κοφτό μακαρονάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου