Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΤΥΡΟΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 120 γραμμάρια βιτάμ 
- 1 αυγό
- μια χούφτα τυρί τριμμένο
- 180 γραμμάρια αλεύρι αλλά θα χρειαστεί και περισσότερο έως να γίνει μια ζύμη
- κρέμα τυρί 1 με 2 κουταλιές
- λίγο γάλα



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε το μείγμα μας προσθέτοντας λίγο γάλα και την κρέμα τυριού και το τριμμένο τυρί.
Το ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε όσο αλεύρι σηκώσει.



Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.



Την ανοίγουμε σε φύλλο σχετικά χοντρό ανάμεσα από δύο κομμάτια λαδόκολλα.
Κόβουμε με κούπ πατ και τα ακουμπούμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στυς 180 βαθμούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου