Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ




από την Χρύσα Κυριακοπούλου

Υλικά

-  12 κολοκυθολουλούδα
-  λίγο γκούντα τριμμένο
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι 


για την γέμιση


- 1 κούπα τσαγιού φέτα τριμμένη 

- 1 κούπα τσαγιού γκουντα τριμμενο
- 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδακι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό




Εκτέλεση 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τα κολοκυθολουλουδα μας.



Τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι.
Πασπαλίζουμε με το τριμμενο τυρί κ ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (περίπου 10 λεπτά)!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου