Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΑΛΑΧΤΗ




από την Κατερίνα Αλεξάκη

Υλικά

- 3 με 4 πατάτες 
- 4 αυγά
- τυρί τριμμένο
- δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
 



Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες.


Τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.


Χτυπάμε τα αυγά με τον δυόσμο.


Τα προσθέτουμε στις λιωμένες πατάτες.


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και την τηγανίζουμε γυρνόντας την και από τις δύο μεριές.


..

1 σχόλιο: