Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

-  7 μελιτζάνες
- 1 και 1/2 μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 με 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό ντομάτας
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 1 φάκελο μπεσαμέλ
- 1/2 λίτρο γάλα
- κεφαλοτύρι σε κύβους και τριμμένο




Εκτέλεση

Αδειάζουμε την ψύχα από τις μελιτζάνες και τις αλείφουμε με λάδι.για να μαλακώσουν.
Τις ψήνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σωτάρουμε το μοσχάρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά και το ανάλογο νερό.
Μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να βράσει καλά και να μείνει πηχτή σάλτσα.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μοσχάρι και το κεφαλοτύρι.
Φτιάχνουμε μπεσαμέλ και όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ κάθε μια μελιτζάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.


Προσθέτουμε την σάλτσα από το μοσχάρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου