από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- 7 μελιτζάνες
- 1 και 1/2 μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 με 3 ξερά κρεμμύδια
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό ντομάτας
- κανέλα
- γαρύφαλλο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 1 φάκελο μπεσαμέλ
- 1/2 λίτρο γάλα
- κεφαλοτύρι σε κύβους και τριμμένο
Εκτέλεση
Αδειάζουμε την ψύχα από τις μελιτζάνες και τις αλείφουμε με λάδι.για να μαλακώσουν.
Τις ψήνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σωτάρουμε το μοσχάρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά και το ανάλογο νερό.
Μαγειρεύουμε το κρέας μέχρι να βράσει καλά και να μείνει πηχτή σάλτσα.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μοσχάρι και το κεφαλοτύρι.
Φτιάχνουμε μπεσαμέλ και όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ κάθε μια μελιτζάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε την σάλτσα από το μοσχάρι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου