Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ψωμί μπαγιάτικο σε φέτες
- 2 αυγά
- γάλα
- αλεύρι




Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες το μπαγιάτικο ψωμί.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι κάνοντάς ένα χυλό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Βουτάμε τις φέτες στον χυλό και αμέσως μετά στο τηγάνι.


Τις σερβίρουμε είτε με αλάτι η τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου