- νερό
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα πρώτα σοτάρουμε καλά τα υλικά μας με ελαιόλαδο ή με ένα μίγμα από βούτυρο αγελάδας και ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο να σκεπάζει καλά τα υλικά μας, δεν ξεχνάμε να αλατίσουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε τη σούπα σκεπασμένη και σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Λιώνουμε τη σούπα πολύ καλά με το ραβδομπλεντερ μέσα στην κατσαρόλα , φροντίζοντας να μη μείνουν μέσα της άκοπα, μικρά κομματάκια των υλικών.
Αν πολτοποιώντας βλέπουμε πως η σούπα μοιάζει με πουρέ και είναι πηχτή, προσθέτουμε ζεστό νερό σιγά σιγά, πολτοποιούμε ξανά και τη φέρνουμε στη σωστή υφή.
Κατόπιν πρέπει να δοκιμάσουμε το αλάτι, το οποίο συνήθως λείπει, ιδιαίτερα αν έχουμε προσθέσει νερό.
Αν στη συνταγή έχουμε ένα φρέσκο μυρωδικό, όπως μαϊντανό ή άνηθο, το προσθέτουμε ωμό ακριβώς πριν την πολτοποίηση ή το ρίχνουμε ψιλοκομμένο από πάνω στο σερβίρισμα. Είναι θέμα γούστου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου