Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ


από την Kiki George Minoraft

Υλικά
-  1 κρεμμύδι ξερό
- 6 πατατούλες
- 2 καρότα αν θέλετε
- νερό
-  λίγο ζωμό λαχανικών είτε σπιτικό είτε 1κύβο
- 1κουτάλι της σούπας βούτυρο ή και ελαιόλαδο
-  αλάτι. 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα πρώτα σοτάρουμε καλά τα υλικά μας με ελαιόλαδο ή με ένα μίγμα από βούτυρο αγελάδας και ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ζεστό νερό όσο να σκεπάζει καλά τα υλικά μας, δεν ξεχνάμε να αλατίσουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
Προσοχή! 
Δεν γεμίζουμε ως πάνω την κατσαρόλα με νερό, γιατί αφενός θα διαλυθεί μέσα του η νοστιμιά, αφετέρου θα βγει αραιή η βελουτέ.
Μαγειρεύουμε τη σούπα σκεπασμένη και σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Λιώνουμε τη σούπα πολύ καλά με το ραβδομπλεντερ μέσα στην κατσαρόλα , φροντίζοντας να μη μείνουν μέσα της άκοπα, μικρά κομματάκια των υλικών.
Αν πολτοποιώντας βλέπουμε πως η σούπα μοιάζει με πουρέ και είναι πηχτή, προσθέτουμε ζεστό νερό σιγά σιγά, πολτοποιούμε ξανά και τη φέρνουμε στη σωστή υφή.
Κατόπιν πρέπει να δοκιμάσουμε το αλάτι, το οποίο συνήθως λείπει, ιδιαίτερα αν έχουμε προσθέσει νερό.
Αν στη συνταγή έχουμε ένα φρέσκο μυρωδικό, όπως μαϊντανό ή άνηθο, το προσθέτουμε ωμό ακριβώς πριν την πολτοποίηση ή το ρίχνουμε ψιλοκομμένο από πάνω στο σερβίρισμα. Είναι θέμα γούστου.
Πολλοί ενοχλούνται από την υφή του ψιλοκομμένου μυρωδικού που χαλάει την εντελώς βελούδινη αίσθηση μιας βελουτέ.

Kάποιοι στο τελείωμα βάζουν και λίγη κρέμα γάλακτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου