Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ - CHINGHIALLE ALLA CACCIATORA
από τον Panagaris  Thanasis

Για να μαγειρέψουμε το κυνήγι εν προκειμένω το αγριογούρουνο , θέλει μαρινάρισμα μία νύκτα. συνταγή λοιπόν για αγριογούρουνο αλά CACCIATORA  χωρίς μαρινάρισμα!!!
 το νέο εδώ είναι ότι ο Ιταλός σεφ τσιγαρίζει δυο διαδοχικές φορές τα κομματάκια του κρέατος σε στεγνό τηγάνι, χωρίς λάδι, , για να φύγουν τα υγρά , τα οποία είναι αυτά που δημιουργούν την βαριά γεύση στο αγριογούρουνο(τσιγαρίζει όλες τις πλευρές του κρέατος , τα βγάζει σε ένα μπολ , και μετά από 5-10 λεπτά τα ξανατσιγαριζει ) επίσης στο τέλος όταν μπει και η σάλτσα της ντομάτας βάζει ένα καρύδι με το τσόφλι του , γιατί όπως λέει χωρίς να ξέρει το γιατί διώχνει την βαρεία γεύση του κυνηγίου! (το έκανα , και εγώ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό)

Υικά
1,5 κγ αγριογούρουνο
- 1 καρότο
-1 κρεμμύδι
-1 κλαδί σελερι
-2 καυτερές πιπεριές κόκκινες
-1 κουταλάκι κόκκους από γινεπρο (αγριοκυπαρισο, μάλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα, εγώ δεν το εβαλα)
- ένα κλαδάκι δενδρολίβανο
- 500 μλ κόκκινο στιβαρό κρασί(μερλοτ)
-800 γρ σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ ελιές μαύρες , όχι πολύ πικάντικες(έβαλα Θάσου )
- ελαιόλαδο
-αλάτι
-  1 καρύδι άσπαστο με το τσόφλι του.
- 2  σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε  το κρέας για να φύγουν τα υγρά του.Ρίχνουμε  σε μία κατσαρόλα λάδι και τα τριμμένα λαχανικά ,(σελερι, καρότο, κρεμμύδι,) το κλαράκι δενδρολίβανο, φασκόμηλο ,δυο σκελίδες σκόρδο.Τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν , και μετά ρίχνουμε  μέσα το κρέας να πάρει τα αρώματα από τα υλικά.


Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε  το κρασί , και δυναμώνουμε  την φωτιά να εξατμιστεί το οινόπνευμα.Εν συνεχεία ρίχνουμε  την ντομάτα και το καρύδι , συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά (θέλει κάνα δυο ώρες ανάλογα το κρέας) και λίγο πριν βράσει τελείως ρίχνουμε  και τις ελιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου