Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 35 με 40 μελιτζανάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 2 λεμόνια\
- 3 με 4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
- αμύγδαλα ασπρισμένα


 
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκιακαι τα χαράζουμε χωρις να τα κόψουμε.


Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιου βυθισμένα καλά και σκεπασμένα με ένα πιάτο από πάνω για 1 ώρα.


Σε κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλα 5 λεπτά.


Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
Βράζουμε την ζάχαρη το νερό και την αρμπαρόριζα με το νερό για 5 λεπτά.
Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τα μελιτζανάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες να μείνει και την επόμενη βράζουμε ξανά για να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το μέλι μαζί με τον χυμό λεμονιοού και τα αμύγδαλα.
Το βάζουμε σε αποστηρωμένα βάζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου