από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 35 με 40 μελιτζανάκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κούπα μέλι
- 2 λεμόνια\
- 3 με 4 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
- αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μελιτζανάκιακαι τα χαράζουμε χωρις να τα κόψουμε.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιου βυθισμένα καλά και σκεπασμένα με ένα πιάτο από πάνω για 1 ώρα.
Σε κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και αφού πάρει βράση ρίχνουμε τα μελιτζανάκια και τα αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για άλλα 5 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε κρύο νερό για 1 ώρα.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν.
Βράζουμε την ζάχαρη το νερό και την αρμπαρόριζα με το νερό για 5 λεπτά.
Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε τα μελιτζανάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες να μείνει και την επόμενη βράζουμε ξανά για να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το μέλι μαζί με τον χυμό λεμονιοού και τα αμύγδαλα.
Το βάζουμε σε αποστηρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου