Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 4-5 μελιτζάνες μέτριες
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 1 βαθύ πιάτο τριμμένη ντομάτα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 250 γρ .φέτα
-1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- κλωνάρι βασιλικό
- αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε  φέτες χοντρές. 
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε μισή ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. 
Τις ψήνουμε στο γκριλ αλειμμένες με λάδι,  το ίδιο και τις πατάτες. 
Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στο λάδι και ντομάτα. 
Βράζουμε 20 λεπτά και εκτός φωτιάς . ρίχνουμε την φέτα .

Σε πυρέξ η ταψί στρώνουμε τις πατάτες ρίχνουμε λίγη σάλτσα, στρώση μελιτζάνες ,σάλτσα μέχρι να τελειώσουν.
Ψήνουμε στους 180 μισή ώρα. Το αφήνουμε λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε. 
Τρώγεται και κρύο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου