Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΟΡΦΑΝΕΣ




από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- πιπεριές πράσινες για γέμισμα 
- πιπεριές Φλωρίνης
- ρύζι καρολίνα (υπολογίζουμε 2 κουταλιές ρύζι για κάθε πιπεριά)
- 500 γραμμάρια ντομάτα φρέσκια η κονκασέ
- 1 φλιτζάνι χυμό πουμαρό
- κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- λάδι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο η ξερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια μικρά
- 1 πατάτα


Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια το καρότο και την πατάτα στον Ρεντέ.
Αλλοι τα τσιγαρίζουν και άλλοι τα βάζουν ωμά.
Σε μιά λεκανίτσα ανακατεύουμε ολα τα υλικά.


Καθαρίζουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις βάζουμε σε ταψί.
Προσθέτουμε και πατάτες κομμένες κυδωνάτες αν θέλουμε. 
Γεμίζουμε τις πιπεριές με την νγέμιση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμους .
Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί και το τοποθετούμε στον φούρνο.


Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε το φαγητο για 1 1/2 ώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου