Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ




από την Kiki George Minoraft

Υλικά

- 1 μόρφατ
- 1 γάλα εβαπορέ
- 1 ζαχαρούχο καραμέλα
- 2 βανίλιες

Βάση τούρτας

- 2 κουτιά μπισκότα Digestiv
- 1 βιτάμ 250 γραμμάρια
- λίγο λικέρ της αρεσκέιας μας
- λίγγη ζάχαρη προαιρετικά




Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά του παγωτού στο μίξερ.


Το βάζουμε στην κατάψυξη.
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.


Λιώνουμε το βούτυρο. 


Το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.


Το ραντίζουμε με λικέρ.
Το τοποθετούμε σε τάπερ η σε ταψί με τσέρκι σε μέγεθος που να μπαίνει στην κατάψυξη.


Μόλις περάσει μια ώρα που βάλαμε το παγωτό το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε.
Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε σε μια ώρα την ίδια διαδικασία και μετά το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.


Τα βάζουμε στην κατάψυξη και το κόβουμε την επόμενη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου