Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 6 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1/2 κιλό πομοντόρια σε φέτες χοντρές
- 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 300 γραμμάρια φέτα σε κομμάτια
- λάδι
-  2 με 3 πιπεριές κομμένες 
- 1 πιπεριά καυτερή προεραιτικα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδοψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι


 
Εκτέλεση

Αλατίζουμε και αφήνουμε για καμμιά ώρα τις μελιτζάνεςσε σουρωτήρι να βγάλουν τα ζουμιά τους.
Τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τις βάζουμε σε αποιρροφητικό χαρτί.
Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και μετά τις πιπεριές.
Προσθέτουμε τα πομοντόρια το σκόρδο την ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Τα βράζουμε για κανένα τέταρτο της ώρας.Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Σε ένα σκέυος στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες την μισή σάλτσα και την μισή φέτα.
Στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
Τέλος προσθέτουμε την φέτα.
Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.


Το αφήνουμε να κρυώσει και ΄τοτε το σερβίρουμε.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου