Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ


από την Kiki George Minoraft

Υλικά
- 500 γραμ. αλεύρι φαριν απ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
- ½  φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι γλ. αλάτι
- ½  κουταλάκι γλ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη μας , την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Έπειτα λαδώνουμε με ένα πινελάκι το ταψάκι μας και  στρώνουμε την ζύμη. 


Βάζουμε σάλτσα και   υλικά ότι μας αρέσει 


και ψήνουμε στους 180 0 περίπου μισή ώρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου