Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ


από την Eleni Xenophontos

Υλικά
- πιπέρι
- 2-3  σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. γουρτστερ σος
- πάπρικα
- λίγο τζίντζερ φρέσκο η σκόνη
-1 μπόλια πλυμένη σε ξύδι
- 1  μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κιλό χοιρινό  κιμά μετά λιπάκια του
- 2 κούπες μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2  φέτες ψωμί μουλιασμένο σε κρύο γάλα
- αλάτι


Εκτέλεση
Σε να βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα. Τα τυλίγουμε στην μπόλια και τα περνάμε στα διπλά μεταλλικά σουβλάκια και τα ψήνουμε. 
Συνοδεύονται με τζατζίκι και ταχίνι μέσα σε κυπριακή πίτα,. 
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου