Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΤΑΧΙΝΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα μεγάλη ταχίνι ακατέργαστο (αλλιώς λέγεται βάση ταχινιού)
- 4/5 της κούπας περίπου χλιαρό νερό
- 2 λεμόνια
- λίγο αλάτι
- 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Βάζουμε το ταχίνι στο μούλτι  με το νερό. Μόλις τα χτυπήσουμε λίγο θα δούμε να σφίγγει το μείγμα μας

Αρχίζουμε να αραιώνουμε προσθέτοντας εναλλάξ το λάδι και τον χυμό απ τα λεμόνια.

Προσθέτουμε και το σκόρδο, βάζοντας όσο μας αρέσει. 
Νοστιμίζουμε με το αλάτι καιιιιιι αυτό ήταν!!!!

Έχουμε ένα απ τα πιο νόστιμα και υγιεινά ντιπ!!!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου