Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 κουταλιές μέλι
- 4 με 5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος



Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.



Τα αδειάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο νερό μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.



Τα αδειάζουμε και αυτά σε μπόλ.
Στο τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε το αλάτι την ρίγανη και το πιπέρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.



Χτυπάμε το μπαλσάμικο με το μέλι και σβήνουμε το φαγητό  μας.
Στο πιάτο μας το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου