Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

ΤΟΡΤΙΓΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 12 τορτίγες
- 700 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
-  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος
- μαύρο πιπέρι
- λάδι
- μισό κιλό φέτα
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τριμμένα τυριά κίτρινα




Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα κρεμμύδια να μαραθούν με τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον άνιθο και το σπανάκι και μαραίνονται με τα υγρά τους.
Όταν σωθούν τα υγρά τότε προσθέτουμε το λάδι και το πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο.
Λιώνουμε την φέτα.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
Σε ένα πιάτο απλώνουμε την τορτίγια και βάζουμε πάνω το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την φέτα και την τυλίγουμε σε ρολό.
Τις απλώνουμε στο ταψί και ρίχνω από πάνω τους την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά και τις ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω -κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου