από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 12 τορτίγες
- 700 γραμμάρια σπανάκι κατεψυγμένο
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος
- μαύρο πιπέρι
- λάδι
- μισό κιλό φέτα
- 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- τριμμένα τυριά κίτρινα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα κρεμμύδια να μαραθούν με τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τον άνιθο και το σπανάκι και μαραίνονται με τα υγρά τους.
Όταν σωθούν τα υγρά τότε προσθέτουμε το λάδι και το πιπέρι και αφήνουμε να τσιγαριστούν λίγο.
Λιώνουμε την φέτα.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα.
Σε ένα πιάτο απλώνουμε την τορτίγια και βάζουμε πάνω το μείγμα μας.
Προσθέτουμε την φέτα και την τυλίγουμε σε ρολό.
Τις απλώνουμε στο ταψί και ρίχνω από πάνω τους την κρέμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά και τις ψήνουμε στους 150 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω -κάτω μέχρι να πάρουν χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου