Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ

από την Kiki George Minoraft

Υλικά
- 1  κεσέ γιαούρτι
- 1 κεσέ( το άδειο από το γιαούρτι) φρέσκο γάλα
- 1 κεσέ τριμμένη φέτα
- λίγο ελαιόλαδο ( σφηνάκι)
- 3 αυγά
- πιπέρι
- 1/2 κεσέ νερό
-- κι όσο πάρει αλεύρι φαριν απ ( πήρε 2 γεμάτους κεσέδες γιαουρτιού)
- αλάτι

Εκτέλεση

Τα ανακατεύω καλά.


Λάδωσα ένα ταψάκι και έβαλα το μείγμα και το έψησα σε μέτριο φούρνο ,αντιστάσεις για περίπου 35 - 40 λεπτά.
Μπορείτε να βάλετε ότι τυριά θέλετε. 
Επίσης στην φωτο που έχω έβαλα πρώτη φορά στο τελείωμα φέτα από γαλοπούλα και  Γκούντα. ( δεν τρελάθηκα ) 


Άλλοι κόβουν κομμάτια αλλαντικά κ το βάζουν ενδιάμεσα στο μείγμα... Καθένας όπως του αρέσει..

Το θέμα είναι πως είναι γρήγορο ,ξεκούραστο.. Δηλ τεμπέλικο
Σημείωση:  ξέχασα να πω , πως έβαλα και λίγα τυριά τριμμένα εκτός από φέτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου