από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- διάφορα χόρτα (σέσκουλα,λάπατα.καυκαλύθρες,μυρώνια,σπάνάκι)
- μάραθο
- άνιθος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- λάδι
- 2 με 3 κουταλιές σιμιγδάλι
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε.
Τα παρπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τα στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά τα χόρτα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σιμιγδάλι για να τραβήξουν τα υγρά.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα.
Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Χαράζουμε την πίτα την ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου