Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΟΡΤΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- διάφορα χόρτα (σέσκουλα,λάπατα.καυκαλύθρες,μυρώνια,σπάνάκι)
- μάραθο 
- άνιθος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 ξερά κρεμμύδια
- λάδι
- 2 με 3 κουταλιές σιμιγδάλι
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε.
Τα παρπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τα στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σωτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και μετά τα χόρτα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές σιμιγδάλι για να τραβήξουν τα υγρά.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα λαδώνοντας τα.
Απλώνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα
Χαράζουμε την πίτα την ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου