Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 
- 4 μανιτάρια μεγάλα
- λίγα βρασμένα ζυμαρικά
- καυτερή πιπεριά (όση αντέχετε)
- ελαιόλαδο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
- 2-3 κουταλιές σούπας τυρί για την επικάλυψη
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια στο ταψάκι μας άδεια με ελάχιστο νερό, και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.



Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα ζυμαρικά μας, και τα κοτσάνια απ τα μανιτάρια



τον μαϊντανό, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.









Προσθέτουμε το ταχίνι και λίγο ελαιόλαδο





ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας αλατοπίπερο



Αφού έχουν γίνει σχεδόν τα μανιτάρια, αδειάζουμε  ότι υγρό έχει μαζευτεί στο ταψί μας.



Γεμίζουμε τα μανιτάρια





Από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί μας και ψήνουμε  για λίγα λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.

Καλή μας όρεξη!!!!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου