Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 2 ντομάτες  ώριμες τριμμένες
-1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
λάδι 
αλατοπίπερο
ρίγανη
- καυτερό αν θέλουμε
- 4 αυγά

Εκτέλεση.
Σοτάρουμε στο λάδι κρεμμύδι-πιπεριές και ρίχνουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά.
Βράζουμε να πήξει η σάλτσα και ρίχνουμε τα αυγά ολόκληρα.
Σβηνουμε το ματι και τα αφήνουμε σκεπασμένα 2-3 λεπτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου