Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

Για την βάση

- αλμυρά κουλουράκια που έχουν μείνει
- 125 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
- 2 με 3 κουταλιές ρεγκάτο λάιτ τριμμένο

Για την γέμιση

- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 3 με 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 με 3 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο η ότι άλλο τυρί μας αρέσει
- φέτα 
- 2 αυγά
-λίγο γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει και το ρίχνουμε στην σκόνη των κουλουριών.
Προσθέτουμε το ρεγκάτο και με ένα κουτάλι ενώνουμε τα υλικά.



Σε ένα ταψί με τσέρκι βάζουμε στην βάση τα υλικά της βάσης και με ένα κουτάλι το πιέζουμε να σχηματιστεί η βάση του τσιζ κέικ.



Κόβουμε τα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένες ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό τον άνιθο και τις λιαστές ντομάτες.

Στο μίξερ βάζουμε την φέτα μαζί με το γάλα εβαπορέ και τα αυγά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.



Ρίχνουμε την λιωμένη φέτα με τα αυγά στο μπόλ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τότε και το τριμμένο ρεγκάτο μαζί με το πιπέρι.



Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί που έχουμε βάλει την βάση του τσιζ κέικ και αφού το στρώσουμε στην βάση του τσιζ κέικ το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου