από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
Για την βάση
- αλμυρά κουλουράκια που έχουν μείνει
- 125 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο
- 2 με 3 κουταλιές ρεγκάτο λάιτ τριμμένο
Για την γέμιση
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- άνιθος ψιλοκομμένος
- 3 με 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 με 3 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο η ότι άλλο τυρί μας αρέσει
- φέτα
- 2 αυγά
-λίγο γάλα εβαπορέ η κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε τα κουλουράκια μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει και το ρίχνουμε στην σκόνη των κουλουριών.
Προσθέτουμε το ρεγκάτο και με ένα κουτάλι ενώνουμε τα υλικά.
Σε ένα ταψί με τσέρκι βάζουμε στην βάση τα υλικά της βάσης και με ένα κουτάλι το πιέζουμε να σχηματιστεί η βάση του τσιζ κέικ.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένες ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό τον άνιθο και τις λιαστές ντομάτες.
Στο μίξερ βάζουμε την φέτα μαζί με το γάλα εβαπορέ και τα αυγά και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την λιωμένη φέτα με τα αυγά στο μπόλ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τότε και το τριμμένο ρεγκάτο μαζί με το πιπέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί που έχουμε βάλει την βάση του τσιζ κέικ και αφού το στρώσουμε στην βάση του τσιζ κέικ το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου