Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ





από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- συκώτι μοσχαρίσιο σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- λεμόνι
- ρίγανη



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το συκώτι από τα μεγάλα αγγεία και την πέτσα που το περιβάλλει.
Το ψήνουμε στην σχάρα.
Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι  το αλάτι πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε το ψητό συκώτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου