Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ




από την Ποπη Παπαμιχαηλ

Υλικα

- μπούτια απο κοτόπουλο
- λάδι
- 1 κουτάκι μπύρα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι 
- μπαλσάμικο η κρέμα μπαλσάμικου


Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τα μπούτια κότόπουλου.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε με μπύρα.


Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και χαμηλωνουμε την φωτια να σιγοβράσει.
Όταν σωθει το ζουμί του και μείνει με το λαδάκι προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Το κοτόπουλο έτοιμο και πεντανόστιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου