Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ




από την Πόπη Παπαμιχαήλ

Υλικά 

- ρύζι ανάμικτο με άγριο ρύζι
- σταφίδες ξανθιές
- σταφίδες μαύρες
- κουκουνάρι
- βιτάμ.
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βουτύρο και σωτάρουμε τις σταφίδες με το κουκουνάρι.
Το αφήνουμε σε μια άκρη.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βιτάμ και τσιγαρίζουμε το ρύζι.
Όταν είναι έτοιμό τότε προσθέτουμε ζεστό νερό δυόμιση φορές περισότερο από την ποσότητα του ρυζιού.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις σταφίδες με το κουκουνάρι.και το αλάτι με το πιπέρι.
Βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
Μόλις σωθε'ι το νερό σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα  και το αφήνουμε στο μάτι.
Το ρύζι πεντανόστιμο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου