από την Πόπη Παπαμιχαήλ
Υλικά
- ρύζι ανάμικτο με άγριο ρύζι
- σταφίδες ξανθιές
- σταφίδες μαύρες
- κουκουνάρι
- βιτάμ.
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βουτύρο και σωτάρουμε τις σταφίδες με το κουκουνάρι.
Το αφήνουμε σε μια άκρη.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βιτάμ και τσιγαρίζουμε το ρύζι.
Όταν είναι έτοιμό τότε προσθέτουμε ζεστό νερό δυόμιση φορές περισότερο από την ποσότητα του ρυζιού.
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις σταφίδες με το κουκουνάρι.και το αλάτι με το πιπέρι.
Βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
Μόλις σωθε'ι το νερό σβήνουμε το μάτι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε στο μάτι.
Το ρύζι πεντανόστιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου