Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΑΦΥΛΙ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ ΓΛΥΚΟ




από την Kiki George Minoraft

Υλικά
- σταφύλια σουλτανίνα
- μισή ποσότητα από τα σταφύλια ζάχαρη
- χυμός 1/2 λεμονιού 
- 1 βανίλια

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια. 
Βάζουμε το σταφύλι σε ένα μεγάλο τάπερ , όσο γεμίσει το τάπερ σε ποσότητα από ρόγες σταφυλιού ρίχνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρη. 


Αφήνουμε το βράδυ κ το πρωί τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν χωρίς νερό . 


Μόλις πάρει να βράζει ρίχνουμε κ την βανίλια. 
Όταν αρχίσει να δένει το σιρόπι ρίχνουμε κ το χυμό από το λεμόνι.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου