Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΚΡΗΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια  ζάχαρη 
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- ½  φλιτζανάκι κονιάκ
-  ξύσμα από ένα λεμόνι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-1κ.γ σόδα
-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ½    κ.γ κανέλα
- ¼  κγ. γαρύφαλλο


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ  με το αλεύρι. 
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη καλά και ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την  κανέλα και το γαρύφαλλο. 
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος το αλεύρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180  0 μια ώρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου