από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές καπνιστές
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κουταλιές λάδι
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού γεμάτο με κρέμα βαλσάμικου
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και αφού τις καθαρίσουμε τις κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
Έχουμε ψιλοκόψει τις πιπεριές και το κρεμμύδι το μαϊντανό.
Λιώνουμε το σκόρδο.
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μελιτζάνα και ανακατεύουμε τις ψιλοκομένες πιπεριές και τα κρεμμυδάκια με τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά αφού προσθέσουμε το λάδι και την κρέμα βαλσάμικου.
Παρατηρήσεις
Μπορούμε να συνοδέψουμε την μελιτζανοσαλάτα με θρυμματισμένη φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου