Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές καπνιστές
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κουταλιές λάδι
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού γεμάτο με κρέμα βαλσάμικου
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη καπνιστή πάπρικα



Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες και αφού τις καθαρίσουμε τις κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.



Έχουμε ψιλοκόψει τις πιπεριές και το κρεμμύδι το μαϊντανό.
Λιώνουμε το σκόρδο.



Σε ένα μπόλ βάζουμε την μελιτζάνα και ανακατεύουμε τις ψιλοκομένες πιπεριές και τα κρεμμυδάκια με τον μαϊντανό και το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά αφού προσθέσουμε το λάδι και την κρέμα βαλσάμικου.

Παρατηρήσεις 

Μπορούμε να συνοδέψουμε την μελιτζανοσαλάτα με θρυμματισμένη φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου